Det går lige i banditten, skat.

Røde blomster

De fleste par har prøvet, at der i perioder, er en uens lyst til sex i forholdet. Nogle par oplever desværre, at den ene part helt mister lysten til sex. Det hedder sig, at det altid er kvinden, der mister lysten til sex. Sådan forholder det sig i virkeligheden slet ikke. Mænd mister også lysten til sex.

Kære mand, der er altid en årsag. Det er ikke fordi, du er blevet mindre mand, men fordi du højst sandsynligt er i en tilstand i dit liv, der er uhensigtsmæssig for dig. Så ”tag en tur i helikopteren” og kig på dit liv. Er du stresset, har du en dårlig livsstil, er du deprimeret eller er der en konstant dårlig stemning i hjemmet?
Netop den dårlige stemning i hjemmet, og den konstant sure kæreste, er en af de hyppigste årsager til at en mand mister lysten til sex. Det er så let at blive fanget i en negativ spiral i et forhold. Sure miner og pegen fingre af hinanden. Alt for meget fokus på, at partneren ikke bidrager nok. Alt sammen fordi man mister overblikket og ikke får snakket sammen. Energien bruges på negativitet og ”slåskampe”. Her er ”den anerkendende samtale” et rigtig godt redskab, til at få vendt det negative i forholdet til forståelse, respekt og anerkendelse af hinandens tanker og eventuelle frustrationer. Ved anerkendelse og forståelse sænkes paraderne, og energien kan nu bruges på at se muligheder og være taknemmelige for hinandens kompetencer.

Overskriften er et citat taget fra det virkelige liv. Et eksempel hvor den dårlige stemning i hjemmet og den sure kæreste var årsag til, at der var langt mellem snapsene, for manden, når det gjaldt lysten til sex og intimitet. Hvor den anerkendende samtale medførte positivitet og glæde.
Manden siger: ”Det er så dejligt, når du er glad. Det hele bliver så ukompliceret, når paraderne er nede. Det går lige i banditten, skat” :-)