Påvirkes din seksualitet af de sociale medier?

seksuelle udfordringer for par
For en uges tid siden, havde en af mine søde mandlige venner på facebook, lagt en video ind på sin væg, der provokerede mig, eller nok nærmere inspirerede mig, til at skrive dette indlæg.

På den omtalte video var der en anden kvindelig sexolog, der udtalte sig om kønsroller, og det var nærmest kvinderne tilbage til kødgryderne. Der blev snakket om, hvor vigtigt det er, at rose sin mand for alt hvad han laver, selv når han tager sin egen kaffekop med ud i køkkenet. Sidst men ikke mindst, blev det omtalt, at det er vigtigt at kvinden HVER DAG, kærtegner og tager sin kærestes/mands pik(det var det ord hun brugte)i munden.

Jeg så videoen en tidlig morgen, og havde egentlig besluttet mig for ikke at reagere på den. Men jeg kunne mærke, som timerne gik, at jeg VIRKELIG var nødt til at kommentere på den. Jeg vidste godt han bare ville lave lidt sjov, og det er da også ok. Problemet for mig er, når en faglært og autoritær person kommer med udtalelser, som i den grad kan få andre mennesker til at føle sig forkerte.

Ja for pokker, det er vigtigt at holde fast i det maskuline og det feminine. Personligt synes jeg dog, at det er fremskidt at kvinder ikke trækkes rund i håret mere. At kvinden ikke længere er afhængig af, at manden forsørger hende, hvilket giver hende muligheden for at træffe sine egne valg for, hvordan hun vil leve sit liv. Når det så er sagt, så er der desværre rigtig mange mænd i Danmark, hvis maskulinitet bliver pillet helt fra hinanden, så de ikke længere kender deres egen identitet(og det kan give problemer i sexlivet). I nogle hjem bliver manden degraderet til at være kvindens personlige nikkedukke. Det må i sandhed være svært at føle sig som mand, hvis man ikke må have et eneste hår på kroppen, alle huslige pligter SKAL deles lige(bare for princippets skyld), de næste mange weekender er planlagt for ham af hende, en prut og en bøvs er bandlyst i hjemmet, og så kommer svigermor på besøg hver anden dag.
En mand har brug for at lave maskuline ting og se maskulin ud. Så bliver han glad og potent. Hjemme hos os er vi 4 piger og 1 mand. Han har VIRKELIG brug for at tage motorsaven og fælde et træ en gang i mellem. En frustreret mand går ud, og en meget glad mand kommer ind.
Jeg er klar over, hvor vigtigt det er at rose manden. Det betyder meget for ham, og selvfølgelig skal han roses. Men ligefrem at rose ham fordi han rydder sin EGEN kaffekop af bordet, synes jeg nærmest er at latterliggøre ham og sætte ham helt ned på et barnestadie.

Nu til det, der provokerede mig mest. Når man kommer med udtalelse om, at man som kvinde HVER DAG skal kærtegne mandens pik, give den en masse opmærksomhed og tage den i munden, er jeg bange for, at der sidder en masse kvinder(og mænd)i de danske hjem, der føler sig helt forkerte. Er der nogen her, der tænker på lysten? Eller på dem, der er i den ulykkelige situation, at de har mistet lysten til sex. Det sidste man har brug for, hvis man har mistet lysten til sex er, at få at vide man bare skal klø på alligevel. For hver gang man har sex uden lysten er til stede, overskrider man sine egne grænser, og man mister en smule af sig selv. Står det på i længere tid, giver det lavt selvværd, og det er en kilde til manglede respekt for sig selv og sin partner. Uanset hvor meget hjælp man søger(og der er god hjælp at hente), og hvor meget man lytter til fagpersoner, er der kun én, der kan mærke hvad der føles rigtigt for dig. Der er kun én til at tage ansvar for din seksualitet, og det er dig selv.
Det er så vigtigt at mærke efter, hvad der føles rigtigt for en selv, og ikke mindst behandle sig selv og sin lyst med respekt. Er man ked af sin lyst(eller mangel på samme), kan man dyrke nærværet, sensualiteten og kærligheden. Mere om det i næste indlæg……..

Ps. Dette indlæg handler ikke personer, men om holdninger. Så jeg understreger at jeg intet personligt har imod den anden kvindelige sexolog, jeg har blot en helt anden holdning.