Manglende eller uens lyst

Lysten er en individuel og dynamisk størrelse, som ændrer sig livet igennem. Det vigtige er, at man har den lyst, man selv ønsker at have. Både mænd og kvinder kan miste lysten til sex.

Uens lyst kan blive et problem i parforhold

Er der uens lyst i et parforhold, er det vigtigt, at der er respekt for hinandens lyst. Så er det nemmere sammen at komme igennem udfordringen.

Har du mistet lysten til sex og samvær, eller er der manglende/uens lyst i dit parforhold? Manglende eller uens lyst kan være forårsaget af mange forskellige ting. Alt hvad man foretager sig i livet påvirker ens seksualitet og lyst. Nogle af de hyppige årsager til manglende eller uens lyst er stress, træthed, sorg, depression, manglende forventningsafstemning, familie forøgelse, præstations pres eller måske tænder man ikke på sin partner længere.

Jeg har personlig erfaring med manglende lyst – både som den der mangler lysten, og som partner til en der har mangel på lyst.

Find lysten igen

Hvis man har mistet lysten, eller har lavere lyst end ønsket, kan man rette opmærksomheden mod sig selv og spørge: Hvad vækker min lyst? Hvad giver mig energi? Hvad gør mig glad? Hvad stjæler min energi?

Jeg tager udgangspunkt i den enkelte klient, også når det gælder par, og er upartisk og ikke dømmende. Det er vigtigt for et par, hvor der er uens lyst, at der skabes forståelse og respekt for den andens lyst. Dette giver den bedste mulighed for at vende den manglende/uens lyst til en fælles lyst.

Graviditet og familiedannelse

Graviditet

En graviditet kan medføre udfordringer for sexlivet. Men en sexolog kan hjælpe parterne til også at nyde hinanden både inden og efter fødslen.

Hvad er det der sker med samlivet og seksualiteten når sexlivet ikke udelukkende er for nydelsens skyld, men nu også med reproduktion for øje?

Familiedannelsesperioden er fyldt med glæde, men den indeholder også udfordringer. Det er vigtigt at afstemme forventninger med hinanden, hvad vil man gerne selv byde ind med, og hvad forventer man af den anden part. Ikke mindst er det vigtigt at fortælle, hvordan man har det i sin nye rolle som far eller mor.

Forskellige udfordringer

Både før, under og efter graviditet kan der være visse udfordringer i samlivet. For kvinden kan det handle om sit selvbillede af sin ”nye” krop, smerter ved samleje, tanker, følelser og træthed. For manden kan det være tanker og følelser i sin rolle som far eller kommende far, sin rolle under fødslen og samlivet med sin kæreste (som nu også er mor).

Par, der har haft svært ved at blive gravide, og måske endda har været i fertilitetsbehandling, kan have rigtig store udfordringer med at få samlivet til at fungere. Når samlivet har været planlagt og sat i skema, kan det være svært at få nærværet, sensualiteten og nydelsen ind i sexlivet igen. Hvis det er svært at få taget hul på samtaler om samlivet, er der god hjælp at hente hos en sexolog.

Ægløsning

Kvindens primære ægløsning ligger midt imellem to menstruationer. Meget tyder på, at kvinden også har en sekundær ægløsning. Den er individuel for den enkelte kvinde og skal udregnes. Hvis man har svært ved at blive gravid, er den sekundære ægløsning måske en mulighed. Jeg kan være behjælpelig med at udregne din sekundære ægløsning.